03 / 481 91 13
LinkedIn LBS Beveiliging Facebook LBS Beveiliging Mail LBS Beveiliging

Brandblussers op de juiste plaats

Brandblussers zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid in je woning of kantoor. Met blusapparaten op de juiste plaatsen kan je levens redden.

Je huis of bedrijf beveiligen tegen brand kan op heel wat manieren. Van autonome rook- of gasdetectoren tot rookdetectoren als onderdeel van je inbraakbeveiliging of volledige branddetectiesystemen met een conventionele of adresseerbare brandcentrale. Maar eenvoudige brandblussers vormen steeds een onmisbaar onderdeel van een doordachte brandbeveiliging en brandbestrijding. Elke vorm van brandbeveiliging die door LBS Beveiliging geplaatst wordt, voldoet aan de Belgische norm NBN-S21-100, door de brandweer en verzekeringsmaatschappijen voorgeschreven. Al onze materialen zijn BOSEC-gekeurd.


Onderhoud van de brandblussers

Het is van levensbelang om brandblussers regelmatig te laten keuren. Ook moeten ze na een periode van vijf jaar vervangen worden. Doe je dat niet? Dan bestaat de kans dat de brandblusser niet werkt wanneer je hem nodig hebt. LBS Beveiliging organiseert de periodieke controle van de brandblussers in jouw pand. We bieden onderhoudscontracten aan, zodat je er op elk moment zeker van bent dat je brandblussers werken.


Ja, ik wil een vrijblijvende offerte voor een onderhoudscontract van brandblussers


In tegenstelling tot wat velen denken, is niet elke brandblusser dezelfde. Er zijn drie verschillende types:
Afhankelijk van de plaats in je huis of kantoor weet je welke type brand op die plek kan ontstaan. Een voorbeeld: een brandblusser die niet in staat is om computers of andere toestellen onder elektrische spanning te blussen, is niet het juiste blusapparaat voor een kantoorruimte.


Type 1: Schuimblusser

Met een schuimblusser kan je de meest voorkomende branden blussen. Denk aan een brand met vaste stoffen – zoals hout, papier en textiel – maar ook een brand met vloeibare stoffen, zoals vetten, kunststoffen en olie. Een belangrijk pluspunt is dat een schuimblusser een groot blussend vermogen heeft.


Type 2: Poederblusser

Een brand met vaste stoffen of vloeistoffen kan je ook blussen met een poederblusser. Het voordeel van dit type blusapparaat is dat het ook kan ingezet worden bij een gasbrand. Dat is een brand waarbij LPG of aardgas is vrijgekomen. Met een poederblusser kan je lang blussen en is de nevenschade beperkt. Dat is op heel wat plaatsen een belangrijk voordeel.


Type 3: Koolstofdioxideblusser

Het derde type blusapparaat is een koolstofdioxideblusser. Net als de andere types kan je ook deze gebruiken om branden met zowel vaste stoffen als vloeistoffen te bestrijden. Branden nabij toestellen die onder elektrische spanning staan, zoals schakelkasten of computers blus je met dit type brandblusser. Een koolstofdioxideblusser is direct te herkennen aan de zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang. Daartussen zit een handvat dat je tijdens het blussen moet vasthouden. Het uiteinde van de koker kan namelijk heel koud worden (tot -80°C) en zo derdergraads brandwonden veroorzaken.


Ja, ik wil een vrijblijvende offerte voor een onderhoudscontract van brandblussers
brandblussers

Tot ons cliënteel behoren zowel particulieren als
KMO's, intercommunale en de tertiaire sector.

Bekijk onze referenties
Bekijk ook